خواص گوشت ها ،کدام گوشت بهتر است؟

خواص گوشت ها از گوشت گاو تا گوشت بلدرچین،کدام گوشت بهتر است؟

 

 گوشت یکی از اصلی ترین غذاهای ماست که البته سعی می کنیم گوشت حیوانات مختلف را در وعده های غذایی خود قرار دهیم. اما آیا می دانید گوشت کدام حیوان مفیدتر است

 خواص گوشت ها از گوشت گاو تا گوشت بلدرچین

گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون نسبت به گوشت قرمز و گوشت مرغ و بلدرچین، کالری کمتری دارد. علت آن هم مقدار چربی کمتر آن نسبت به سایر گوشت‌ها، حتی گوشت مرغ است.۱۵۰ گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. همچنین منبع خوبی از سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین‏های B۱، B۳، B۶ و B۱۲ است.

خواص گوشت بوقلمون عبارتند از:

  • بوقلمون LDL خونرا کاهش می‏‏دهد
  • آرامش و سرحالی ایجاد می‏کند
  • از سرطان نیز جلوگیری می‏کند

  • ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‏دهد
  • سیستم ایمنی را تقویت می‏کند
  • حاوی ویتامین A است  که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بازی می‌کند، لذا مصرف آن در فصل سرما و به خصوص به کودکان و سالمندان توصیه می‌شود

تنها باید توجه نمود که گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا مبتلایان بیماری نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند و همچنین گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است؛ لذا بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی، خیلی کم باید از آن استفاده نمایند.


خواص گوشت گوساله
گوشت,گوشت قرمز,گوشت گوساله

گوشت فیله گوساله ماده بسیار عالی که زود هضم است ومعده را نیرو می‌بخشد. فیله گوساله حاوی حجم بسیار زیادی از پروتین است؛ بنابراین برای مدت طولانی‌تر احساس سیری کرده و حجم غذای مصرفی کاهش پیدا می‌کند. در عین حال متخصصان تغذیه ورزشی معتقد هستند که این بخش گوشت گوساله برای امر عضله‌سازی بسیار مفید و کارساز است. این بخش از گوشت گوساله حاوی بیشترین مقدار از ماده روی  است. این ماده برای مبارزه با انواع بیماری‌ها و همچنین کاهش دوره نقاهت بیماری سرما خوردگی بسیار موثر است. این بخش همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین B۱۲ است که برای تولید DNA و تقویت سیستم عصبی و سیستم خون رسانی بدن مفید است. همچنین مشخص شده است که این ماده غذایی در کاهش کلسترول مضر خون نیز موثر است.

بیشتر بدانید : گوشت گوسفند بخوریم یا گوشت گوساله؟

خواص گوشت مرغ

مرغ جوان محلی و جوجه آن برای چاق کردن بدن، تقویت مغز و معده‌های مرطوب، تصفیه پوست صورت وصدا مفید است. جگر آن کثیرالغذا، چاق کننده و دیرهضم می‌باشد. در بیماری صفراوی و گرم، خوردن جوجه خروس مفید استگوشت مرغ در مقایسه با گوشت گاو، چربی اشباع کمتری دارد. با این حال پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت، باید پوست آن را کاملا جدا کرد. مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین B3 یا نیاسین و ویتامین B6 است. گوشت مرغ همچنین یک منبع خوب سلنیوممی‏ باشد. سلنیوم یکی از اجزای بسیار مهم واکنش‏های متابولیکی در بدن می‏ باشد که عبارتند از: متابولیسم هورمون‌های تیروئیدی، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و سیستم ایمنی.مطالعات گوناگون نشان داده است که بین بروز سرطان‌ها و دریافت سلنیوم یک ارتباط مهم وجود دارد. سلنیوم مانع سرطان می شود.

خواص گوشت بلدرچین
گوشت,گوشت بلدرچین,گوشت مرغ

گوشت و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی و درمانی، بسیار مورد توجه است. میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی ۱۰- ۵ درصد بیش‌تر است. گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B۶، روی، آهن و سلنیوم است. گوشت این پرنده، کلسترول کمی دارد، لذا افراد در هر گروه سنی می‌توانند از آن استفاده کنند. تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.

خواص گوشت خروس

حرارت گوشت خروس کمتر از مرغ بوده و دارای کمی خشکی است. خوردن سوپ جوجه (به ویژه جوجه خروس) در افراد بیمار و یا ناقهین (که تازه بیماری آن‌ها خوب شده) یا افراد تب دار مفید است؛ هضم راحتی دارد و ارزش غذایی آن زیاد است.

seemorgh

به کانال تلگرام سایت بپیوندید مطالب مارا در کانال ببینید

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*